twitter

facebook

youtube

Прилепчани можеби ќе треба да си замислуваат оти мостот во Сточен пазар е мост на Босфор?

Прилепчани можеби ќе треба да си замислуваат оти мостот во Сточен пазар е мост на Босфор?

Вести

Почитувани медиуми, почитувани сограѓани Ако вените и артериите се крвотокот на едно тело, тогаш патната инфраструктура е крвотокот на еден…

More...
СДСМ Прилеп користи службени возила за партиски цели: ОЈО и МВР на потег

СДСМ Прилеп користи службени возила за партиски цели: ОЈО и МВР на потег

Вести

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми, Соочени со изборниот пораз кој им следува на 15-ти јули, СДСМ од ден во ден се…

More...
На 15-ти јули државата се враќа во рацете на граѓаните! Време е за Обнова на Македонија!

На 15-ти јули државата се враќа во рацете на граѓаните! Време е за Обнова на Македонија!

Вести

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми, Република Македонија е исправена пред најголемиот предизвик во поновата историја! Изборите на 15-ти јули се единствена…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Дали локалната власт планира да ги стави вон функција фонтаните ширум градот?

Понеделник, 10 Септември 2018 10:57

Почитувани,

На неспособноста на СДС на локално ниво и нема крај. Ако Прилеп некогаш важеше за еден од најубавите градови во Македонија со комплетно променет естетски лик, денес за жал сведочиме за негово секојдневно пропаѓање.

 

Новата локална самоуправа по којзнае кој пат покажува дека е кадарна само за непотизам, партиски вработувања и мизерен процент реализација на капитални проекти. Граѓаните се свесни дека овој мандат на локално ниво на чело со СДС, е едно залудно потрошено време.

Локалната власт предводена од градоначалникот Јованоски, не само што не реализира ниту еден значаен проект од предизборната програма, туку напротив, го уништува и сето она што го наследи од претходната локална власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ.

Прилеп беше град препознтлив по зелените парковски површини и фонтани, распространети речиси низ сите населби. Во текот на вчерашниот ден, граѓаните на Општина Прилеп, изразија загриженост, поради сликата со која се соочија во нивните населени места. Сведочат како тоа коритата низ кои поминува водата, се посипуваат со песок па така се поставува прашањето дали локалната власт планира да ги стави вон функција фонтаните ширум градот? Дали оваа локална власт на чело со Илија Јованоски не е способна да одржува неколку фонтани, не пак да изгради нешто свое, нешто ново?

Парковите во Димо Наредникот, паркот во населба Ѓогдере се само дел од местата кои важеа за едни од најубавите во Општина Прилеп, а секојдневната негрижа на СДС, ги враќа во времето на Пирганоски, кога освен ископини и песок, немаше речиси ниту една уредена парковска површина. Ситуацијата со градските фонтани е исто така загрижувачка. Истите се претворени во мочуришта, и треба да се испита дали истите претставуваат извор на зараза и бактерии.

Ја повикуваме локалната власт, под итно да преземе мерки околу нормалното функционирање на Прилеп и да направи напори, кога веќе не е способна да инвестира во нешто ново, да не го уназадува она што не го изгради. Прилеп и прилепчани не заслужуваат град кој секојдневно се распаѓа! Со заминувањето на СДС од власт, ветуваме дека ќе го вратиме повторно сјајот на градот затоа што Прилеп го заслужува тоа.