twitter

facebook

youtube

Прилепчани можеби ќе треба да си замислуваат оти мостот во Сточен пазар е мост на Босфор?

Прилепчани можеби ќе треба да си замислуваат оти мостот во Сточен пазар е мост на Босфор?

Вести

Почитувани медиуми, почитувани сограѓани Ако вените и артериите се крвотокот на едно тело, тогаш патната инфраструктура е крвотокот на еден…

More...
СДСМ Прилеп користи службени возила за партиски цели: ОЈО и МВР на потег

СДСМ Прилеп користи службени возила за партиски цели: ОЈО и МВР на потег

Вести

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми, Соочени со изборниот пораз кој им следува на 15-ти јули, СДСМ од ден во ден се…

More...
На 15-ти јули државата се враќа во рацете на граѓаните! Време е за Обнова на Македонија!

На 15-ти јули државата се враќа во рацете на граѓаните! Време е за Обнова на Македонија!

Вести

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми, Република Македонија е исправена пред најголемиот предизвик во поновата историја! Изборите на 15-ти јули се единствена…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Владата на СДСМ го намалува додатокот за трето дете од 960.000 денари на само 60.000

Понеделник, 24 Декември 2018 15:10

Почитувани,

Одродената власт на СДСМ удира по се што е позитивно и општокорисно. Покрај тоа што секојдневно работат на разнебитување на се што е македонско, ги поништуваат и сите добри политики кои беа создавани додека ВМРО-ДПМНЕ беше на власт.

 

Последната таква непромислена одлука беше минатата недела кога министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, објави дека се укинува месечниот додаток за трето дете. Наместо досегашните 8.000 денари кои мајката ги добиваше секој месец во период од 10 години, со предвидените измени во Законот за заштита на децата, државата ќе исплаќа само еднократна парична помош во висина од 60.000 денари.

Така, приходот од 960.000 денари кој мајките што родиле трето дете го добиваа во период од 10 години, ќе се намали на само 60.000 денари, или истиот ќе биде намелен за цели 15.000 евра. И покрај жестоките реакции од јавноста, министерството на Царовска и владата на СДСМ не се поколебаа и не планираат да се откажат од оваа погубна одлука./

За Царовска, оваа одлука значела, цитирам:

“Унапредување во правото на користење на надоместок за прво, второ и трето дете”, па затоа ја прашуваме:

Како одлуката за намалување на додатокот за трето дете за цели 15.000 евра ќе ги мотивира родителите, особено младите, да имаат многудетни семејства?

Како со ваква одлука ќе се бориме против најголемата рак рана во европското општество, а тоа е белата чума?

Наместо да ги унапредувате политиките кои ви ги оставивме, вие уништувате се што е вредно и корисно! Вашиот игнорантски и деструктивен однос не носи ништо добро за државата. Вие сте причината што Македонија од ден во ден тоне и се соочува со се поголеми проблеми. Народот следи и вреднува, па затоа вашите денови на власт се избројани! ВМРО-ДПМНЕ останува единствената народна партија, партија која работеше и ќе работи исклучиво во интерес на граѓаните!