twitter

facebook

youtube

Прилепчани можеби ќе треба да си замислуваат оти мостот во Сточен пазар е мост на Босфор?

Прилепчани можеби ќе треба да си замислуваат оти мостот во Сточен пазар е мост на Босфор?

Вести

Почитувани медиуми, почитувани сограѓани Ако вените и артериите се крвотокот на едно тело, тогаш патната инфраструктура е крвотокот на еден…

More...
СДСМ Прилеп користи службени возила за партиски цели: ОЈО и МВР на потег

СДСМ Прилеп користи службени возила за партиски цели: ОЈО и МВР на потег

Вести

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми, Соочени со изборниот пораз кој им следува на 15-ти јули, СДСМ од ден во ден се…

More...
На 15-ти јули државата се враќа во рацете на граѓаните! Време е за Обнова на Македонија!

На 15-ти јули државата се враќа во рацете на граѓаните! Време е за Обнова на Македонија!

Вести

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми, Република Македонија е исправена пред најголемиот предизвик во поновата историја! Изборите на 15-ти јули се единствена…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

СДМ Прилеп по втор пат вработува исти луѓе

Вторник, 17 Декември 2019 00:00

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми,

Башибозукот наречен СДСМ прави хаос во администрацијата и вработува што ќе стигне и каде ќе стигне. Исплашени од изборниот пораз кој за нив е повеќе од извесен, сега лица кои веќе еднаш беа вработени се вработуваат на нови подобри работни места.

 

Ова што денеска ќе го презентираме пред јавноста е доказ за ароганцијата и недопирливоста на власта на СДСМ за која зборуваме веќе долг временски период. Крсте Дуковски кој беше вработен како личен шофер на градоначалникот Илија Јованоски, сега е поставен на работно место Помлад референт за персонална евиденција во одделението за управување со човечки ресурси на Општина Прилеп.

Викторија Јовчески, која беше вработена во Министерството за транспорт и врски, сега е вработена на работното место помошник раководител на сектор за урбанизам, комунални работи и заштита на животната средина. Зоран Милошески кој беше вработен во Пи-Ар тимот на општината, сега ќе работи како самостоен референт за заштита и спасување во одделението за јавни дејности.

Почитувани,

Ова е лицемерието на СДСМ и нивните кадри на власт. Пред да седнат во кожените фотељи зборуваа за намалување на администрацијата, а сега едни исти лица ги вработуваат по два пати. Толку и од нивниот чесен пристап пред сопственото членство и пред младите во Прилеп.

Затоа младите масовно се иселуваат, затоа нема нови инвестиции во Прилеп, а за сметка на тоа цвета непотизмот и корупцијата. Ова е срамот на Македонија, кој за среќа на 12-ти април идната година заминува и никогаш повеќе нема да се повтори.