twitter

facebook

youtube

Изјава на советникот од ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, Дејан Проданоски

Изјава на советникот од ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, Дејан Проданоски

Вести

Изјава на советникот од ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, Дејан Проданоски

More...
СДСМ со новиот закон удира по пазарџиите

СДСМ со новиот закон удира по пазарџиите

Вести

Почитувани, После Нова година, сите пазарџии, сите земјоделци, нема да може да си ги продавате своите производи како досега на…

More...
Зад нас е година на црнила, сиромаштија и економска криза

Зад нас е година на црнила, сиромаштија и економска криза

Вести

Почитувани сограѓани, Зад нас е година која ни донесе многу црнила, сиромаштија и економска криза. Во оваа година видовме зголемување…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Димитар Стевананџија

1. Презиме: Стевананџија

2. Име: Димитар

3. Дата на раѓање: 03.10.1976, Прилеп, Р. Македонија

4. Познавање на странски јазици: англиски, грчки

5. Работно искуство:

   - Професор по македонски јазик во гимназија Мирче Ацев,претходно работел како шеф на кабинетот на градоначалникот Марјан Ристески

6. Партиски активности: Член на ОК ВМРО-ДПМНЕ од 2002ра, портпарол на ОК до 2005та, член на советот на Општина Прилеп од 2005та, носител на листа на последните локални избори и претседател на Советот 4 години.

7. Член на централната комисија за локална самоуправа.

8. Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 3.10.1976 година во Прилеп. Македонец. Дипломиран професор по македонски јазик, Филолошки факултет „Блаже Конески“, Скопје.

9. Национален совет за евроинтеграции, заменик-член Законодавно-правна комисија, член

10. Комисија за образование, наука и спорт, член Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член

11. Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ),  заменик-член

12. Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија,член

13. Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член 

You are here:   HomeОрганизацијаПратеничка ЛистаДимитар Стевананџија