twitter

facebook

youtube

Единствените проекти кои Заев им ги нуди на граѓаните, се оние реализирани во време на ВМРО-ДПМНЕ

Единствените проекти кои Заев им ги нуди на граѓаните, се оние реализирани во време на ВМРО-ДПМНЕ

Вести

Почитувани, Помина повеќе од една година како СДС е на власт во Република Македонија. Една година исполнета со погубни политики,…

More...
Прилеп и прилепчани стојат цврсто во одбрана на уставното име на Република Македонија

Прилеп и прилепчани стојат цврсто во одбрана на уставното име на Република Македонија

Вести

Почитувани прилепчани, Прилеп е бастион на македонштината. Тоа сме го докажале многу пати досега. Историјата го запишала Прилеп како град…

More...
Недомаќинско работење на кадрите поставени од СДС во Прилеп

Недомаќинско работење на кадрите поставени од СДС во Прилеп

Вести

Почитувани, Во досегашното владеење како на локално и централно ниво, освен чемер и јад, СДС нема што да им понуди…

More...
Граѓаните во саботата испратија јасна порака дека оваа ЌЕ влада мора што поскоро да си замине

Граѓаните во саботата испратија јасна порака дека оваа ЌЕ влада мора што поскоро да си замине

Вести

Погубните политики на СДС со кои Македонија ја клекнаа на колена, во саботата добија црвен картон од народот. Затоа што…

More...
Дали директорот на ЈКП Комуналец, Ѕвонко Јованоски ги исполнува условите за директор?

Дали директорот на ЈКП Комуналец, Ѕвонко Јованоски ги исполнува условите за директор?

Вести

Почитувани, Наместо конкретен одговор, на прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп оддржана пред околу еден месец кога градоначалникот Јованоски…

More...
Дали Ѕвонко Јованоски во моментот на назначување за директор го исполнувал посебниот услов?

Дали Ѕвонко Јованоски во моментот на назначување за директор го исполнувал посебниот услов?

Вести

Почитувани, Наместо конкретен одговор, на прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп оддржана пред околу еден месец кога градоначалникот Јованоски…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Унија на млади сили

Петок, 01 Јуни 2012 00:00

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ е формирана на 6 Април 1991 година со одлука на партискиот Конгрес во Прилеп.Таа претставува континуитет на историската младинска организација која ги ширела идеалите за независна и самостојна Македонија.

На вековната брба на нашите предци за слобода и за национална самостојност водена од историското ВМРО се надоврзува конзервативизмот и традиционализмот на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, како и идеите за европската демохристијанска традиција. Младите луѓе се носители на борбата за слобода. Црпејки ја енергијата од нашите историски херои, млади луѓе кои биле подготвени и го дале својот живот за една идеја, мисла, визија која која ги водела напред - слободата и независноста на нивната татковина Македонија. Нивното дело го продолжуваме во нашата битка за европска Македонија, економски стабилна земја во која има убав и достоинствен живот, во која сите се еднакви пред законот и секој има свои обврски и одговорности пред државата.

Терминот Унија оправдано беше донесен бидејќи таа набрзо стана сојузно здружение на најголем број млади граѓани во Македонија. Оваа организација е првата организација на МЛАДИ бидејќи првата нејзина замисла  беше  обединување на млади луѓе од 14-30 години кои во себе го носеа најсилниот елан за партиско и  за државно политичко дејствување и со полно право се нарекоа СИЛИ. Унијата на млади сили секогаш била, е, и ќе биде заштитник на традицијата, верата и црквата. Трите работи кои го чуваа идентитетот на македонскиот народ низ вековите.

Највисок орган на УМС е младинското собрание. Низ годините, Унијата на млади сили прарасна во носечка сила на ВМРО-ДПМНЕ, сила која ја движи партијата напред кон нови победи и успеси. Работата и напорот на сите досегашни членови на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ е видлива во сегашниот капацитет и подготвеност на УМС да игра значајна улога во животот на младите луѓе. Многу големи жртви, издржливост, трпеливост и пред сè, љубов, верба и надеж се во темелот на најјаката младинска организација во Македонија –Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ.

Унијата на млади сили последниве години претрпи големи реформи како организациски, така и кадровски, во чекор следејки ги реформите на ВМРО-ДПМНЕ како партија и правецот на движење на својата земја. Со тие реформи Унијата на млади сили прарасна во современа организација која работи врз основа на точно определени принципи и вредности, а тоа се: патриотизам, храброст, одлучност, одговорност, чесност, посветеност и лојалност кон својот народ и својата држава. Со тоа прерасна во современа организација со квалитети идеи и квалитетни проекти и стана знчаен фактор во донесувањето на одлуките на ВМРО-ДПМНЕ за креирање на иднината на својата земја.

Визијата на Унијата на млади сили се залага за взаемна почит, вклучување на сите слободни граѓани и обединување на сите сите млади и прогресивни луѓе во Република Македонија без разлика на нивната верска, национална и расна припадност.

Одлуките за нашата иднина се донесуваат денес. Ние како млади луѓе сакаме активно да учествуваме во донесувањето на тие одлуки.

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ треба да функционира со полн капацитет, за да може во целост да ги задоволува барањата и потребите на младите луѓе, особено оние кои ги наметнува новото време и развојот на односите во сите аспекти.

Епитетот и вистината, дека станува збор за најголемата и најбројната политичка организација на млади луѓе само нè обврзува во тој контекст целосно и доследно да ги следиме сите модерни и светски трендови, но секогаш и постојано имајки ги на ум потребите, можностите и желбите на младите луѓе.

You are here:   HomeОрганизацијаУнија на млади сили (УМС)